• Wegener Coaching  • Wegener Coaching  • Wegener Coaching  • Wegener Coaching
Wie ben ik en waarom coach ik mensen?

Het verhaal van Kurt Wegener

In 2000 heb ik een zwaar auto-ongeval gehad wat letterlijk resulteerde tot stilstand in mijn leven. Zowel complicaties aan mijn rug als een whiplash hebben ervoor gezorgd dat ik ruim zes jaar niets kon doen. Voor het auto-ongeval had ik een vlot leven, werkte zestig uur per week, sportte minimaal vier keer per week en minimaal twee uur per dag en ik ging vier dagen op stap. Mijn gewicht was toen 67 kilo, broekmaatje 27 en ik had het gevoel dat ik de hele wereld aankon. In 2006 stond ik op de weegschaal en zag een getal waarvan ik me wezenloos schrok: 116 kilo! Mijn broekmaat was 38 en ik veegde een traan weg van verdriet. Al die jaren was ik op zoek naar antwoorden om te begrijpen wat er nu echt mis was en hoe ik zou kunnen veranderen. Mijn gemiddelde dag bestond uit twaalf tot twintig uur slapen waarbij er ook periodes waren dat ik me redelijk voelde. Door de dagen heen gebruikte ik massa's medicatie zoals tramadol, diclofenac, codeïne en nog veel meer. Ik rookte gemiddeld een pakje shag per dag (55 sigaretten) en ik had vaak het gevoel dat mijn leven stilstond. In de zomer van 2006 realiseerde ik me dat ik op deze manier niet oud zou worden. Het gevoel van noodzaak om te veranderen was zo extreem dat ik besloot om een NLP-boek van Anthony Robbins te kopen. Ik hield niet van lezen maar ik bedacht dat ik ergens moest beginnen. Immers, zowel bij de dokter en fysiotherapeut als bij de psycholoog kreeg ik niets aangereikt dat mij van dit probleem af kon helpen, behalve medicatie. Voor ik het boek begon te lezen, maakte ik met mezelf een afspraak: alles wat in het boek stond dat ik op mezelf kon toepassen, zou ik van ‘s ochtends tot ‘s avond beoefenen. Ik schreef toen ook twee quotes. De eerste was  

Met de hakken in het zand en de wangen in de wind.
EN
Je wordt pas meester wanneer je ervoor kiest
om altijd leerling te blijven. 

Het boek had ik in tweeënhalve week uitgelezen en dag in dag uit veel oefeningen beoefend met succes! Na zes maanden was ik terug op een gemiddelde rust van twaalf uur en volledig gestopt met medicatie. Voor de eerste keer in zes jaar besloot ik een wandeling te maken naar de stad en terug. Ik ruilde mijn bijstandssmoking in voor mijn mooiste kleding en ging op pad. Van thuis tot de stad en terug was circa 5 km. Toen bedacht ik: als ik dit resultaat kan bereiken met een boek wat zou er gebeuren wanneer ik er nog meer koop? Op een maandag erna selecteerde ik bij bol.com alle NLP-boeken in het Nederlands en rekende circa € 1100,- af... geen aanrader haha. Na een aantal boeken ontdekte ik dat de methodiek steeds terugkwam maar dat de schrijver het in zijn eigen jasje goot. Hierdoor besloot ik om de NLP-zomeropleiding in Utrecht te volgen in 2008. Het had me psychisch goed door mekaar geschud en ik kwam mezelf vaak tegen.

 

Dit was goed voor me omdat ik begon te begrijpen dat ik altijd een keuze kon maken en, hoe zwaar het ook was, ik altijd een verandering bij mezelf teweeg kon brengen. Ik volgende de NLP Practitioner- en de Master Practitioner-opleiding puur om mezelf te kunnen coachen. Ik was mijn eigen medicijn maar wist niet hoe ik het kastje kon openen maar na deze opleidingen wel! NLP gaf mij vrijheid en onafhankelijkheid en dat was voor mij de bron van liefde voor NLP. In 2007 ging ik parttime werken bij een productiebedrijf dat medische materialen vervaardigde en ik had als taak om orders te verzamelen. Deze baan had weinig uitdaging maar bood mij de werkroutine die ik kwijt was geraakt. Elke ochtend om 6 uur opstaan en om 7 uur starten met werken. Na een tijdje begon ik zelfs plezier te krijgen in het feit dat ik weer een betekenis had in mijn leven. Tussen 2006 en 2008 verloor ik bijna 50 kilo aan gewicht en had ik een slaapritme van acht uur per dag. Daarnaast had ik het sporten (cardio) opgepakt en herstelde in hoog tempo naar een normaal leven. Ik was zo enthousiast dat ik besloot om naar  Richard Bandler te gaan en daar de trainer-opleiding en DHE (Design Human Engineering) te volgen. Voor deze twee opleidingen investeerde ik bijna € 10.000,- incl. de reis, overnachten, eten, etc. Toen ik terugkwam, besloot ik om een eigen NLP-opleiding te starten en andere mensen te helpen met hun levensdoelen of belemmerende gedrag en obstakels te tackelen waardoor ze hun leven anders konden inrichten.

Vanaf 2009 tot nu heb ik heel veel gedrag veranderd en nieuwe doelen gerealiseerd. Voorbeelden:

Gestopt met medicatie, 50 kilo afgevallen, gestopt met roken, andere studies gevolgd, zoals Face-reading, gewichtsconsulent, Zumba-instructeur. Ik beoefen ook andere sporten zoals fietsen, joggen, krachttraining enz.
Daarnaast heb ik het bordspel Meta Me Meta You (NLP) bordspel ontwikkeld en trainingen ontwikkeld zoals Identity-reading.

Ruim 28 keer in twaalf jaar ben ik zowel zakelijk als privé op reis geweest in het buitenland en heb ik twee keer recentelijk geassisteerd bij Dr. Richard Bandler in Orlando, enz.

Ongekende mogelijkheden
Wat ik met de tijd heb geleerd, is voornamelijk de oneindige potenties die je creëert wanneer je van start gaat met het inzetten van NLP methoden. Tuurlijk is inzet hierbij het voornaamst vereiste. Met mijn vastberadenheid en grote inzet was ik na enkele jaren zover gevorderd dat ik zelfstandig ondernemer ben geworden. Met mijn onderneming mag ik nu met hart en ziel andere mensen leren wat NLP voor hen kan betekenen. Welke methoden hen op persoonlijk en op professioneel gebied kunnen helpen nog beter te functioneren en nóg beter de kwaliteit uit het leven te halen.