Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren™?

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren™?Neuro verwijst naar de hersenen. Linguïstisch verwijst naar taal, die wij zowel intern als extern gebruiken. Programmeren is het aan -en afleren van een bepaald gedrag en vaardigheden. NLP leert ons hoe wij verbaal en non-verbaal ons zenuwstelsel beïnvloeden. De kracht die wij hebben om over te gaan tot actie en om bepaalde resultaten teweeg te kunnen brengen in ons leven. Ons zenuwstelsel bepaalt het hele functioneren en geeft ons ongelimiteerde gedrags- en keuzemogelijkheden.  NLP is een praktische vorm van psychologie, die vooral uitgaat van de (ondergewaardeerde) gedachtekracht. Met een positieve mindset kun je veel meer bereiken dan je ooit had durven dromen!

Je bent de dirigent van je eigen lichaam!

NLP is in de tachtiger jaren van de twintigste eeuw ontstaan in de Verenigde Staten. De grondleggers zijn John Grinder en Richard Bandler. NLP haalde z'n informatie uit de verschillende, reeds bestaande, psychologische stromingen en taaltheorieën bijv. hypno-therapie en gedrags-therapie. NLP wordt daarom ook als een therapeutische methodiek gezien. Een uniek samenwerkingsverband, vertaalt naar modellen van technieken en werkwijzen, uit therapie en communicatie die hun effect reeds bewezen hebben.

 
Toepassingen voor NLP coaching zijn o.a.

 

NLP voor wie?

Door middel van NLP technieken is het mogelijk om denk/gedragspatronen te veranderen en/of te verbeteren. Dit geldt voor zowel persoonlijk- als professioneel gebied. Denk maar aan bv. gevoelens, emoties, doelen, verlangens, overtuigingen etc. Alle hulpbronnen en potenties heb je al. Met NLP wordt je nog meer bewust van je kunnen. Mensen die NLP geïntegreerd hebben in hun leven zijn zich terdege bewust van welke vermogens ze hebben en leven daardoor een stuk prettiger.

Toepassingen voor NLP coaching zijn o.a.:

  •  Actief leren luisteren
  • Stressbeheersing
  • Identiteitsproblemen
  • Positief leren denken 
  • Angsten en fobieën overwinnen 
  • Relatieproblemen 
  • Opbouwen van zelfvertrouwen 
  • meer specifieke hulpvragen over NLP coaching 

Interesse?

Neem dan contact op middels het contactformulier en ik neem z.s.m. contact met je op!